Jahodový džem
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
čerstvé jahody
500
g
Želírovací cukor Extra 2:1 Dr.Oetker
2
KL
Kyselina citrónová Dr.Oetker
postup
1.
Jahody umyjeme, ponorným mixérom roztlačíme. Dáme do širšej nádoby, pridáme želírovací cukor, premiešame. Za stáleho miešania povaríme aspoň 5 minút. Prípadnú penu odoberieme.
2.
Urobíme želírovaciu skúšku. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, pridáme 1-2 lyžičky kyseliny citrónovej.
3.
Za horúca lievame do pripravených suchých nahriatych pohárov. Uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút hore dnom. Potom otočíme, prikryjeme dekou a necháme vychladnúť do druhého dňa.
Mala som 4 poháre 300 ml.
Je výborný, dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.