Pridať recept

Višňový džem

ingrediencie

1 kg
višne vykôstkované
500 g
Želírovací cukor Extra 2:1 Dr.Oetker
1 KL
Kyselina citrónová Dr.Oetker

postup

Višňový džem s kúskami višní je výborný!

1.
Višne umyjeme, vykôstkujeme. 1 kg je čistá váha. Rozmixujeme ich v mixéri, časť keď sú ešte kúsky odoberieme a ostatné rozmixujeme na jemnejšie.
 
2.
Spolu ich dáme do širšej nádoby a nasypeme Želírovací cukor. Premiešame a za stáleho miešania varíme 5 minút, ak je potrebné aj dlhšie. Penu, ktorá sa vytvorí odoberieme.
3.
Urobíme želírovaciu skúšku. Ak nie je džem dosť tuhý pridáme kyselinu citrónovú.
4.
Nalejeme do nahriatych pohárov, uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom na 5 minút. Potom uložíme do deky až do vychladnutia. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.