Pridať recept

Ombre torta s lesnými plodmi

ingrediencie

250 g
kryštálový cukor
250 g
HERA maslová
4 ks
vajce
1 ČL
vanilkový extrakt
250 g
hladká múka
1/2 ČL
prášok do pečiva

Krém:

250 g
HERA maslová
300 g
práškový cukor
4 ČL
džem s príchuťou lesných plodov

Dozdobenie:

200 g
džem s príchuťou lesných plodov
100 g
lesné ovocie

postup

Chutná a originálna torta, z ktorej nebudete vedieť odtrhnúť oči. :)

1.
Vyšľaháme si do hladka rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s cukrom. Pridáme vajcia, vždy jedno po druhom a nakoniec ešte pridáme extrakt z vanilky alebo vanilkový struk.
 
2.
Potom prisypávame múku a šľaháme, pokým nám nevznikne nadýchaná zmes.
3.
Vytvorenú zmes rozdelíme do dvoch vymastených tortových foriem s priemerom 20 cm. Zmes pečieme po dobu 35 – 40 minút v rúre predhriatej na 170 °C (160 °C v teplovzdušnej). Hotové korpusy necháme vychladnúť.
4.
Povrch prvého korpusu potrieme dvoma lyžicami džemu, a potom ho preložíme druhým korpusom.
5.
Teraz začneme pripravovať krém. Vyšľaháme rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s práškovým cukrom do hladka. Pre sfarbenie pridáme lyžičku džemu.
6.
Vezmeme si špachtľu a tortu potrieme krémom. Naberieme si ešte trochu krému a natierame ju smerom dolu i po stranách torty, až je pokrytá približne ¼ jej výšky.
7.
Zvyšok krému rozdelíme do dvoch misiek. Do oboch pridáme džem, ale v rôznom množstve tak, aby sme dostali dva odlišné odtiene krému - tmavší a svetlejší. Pokračujeme v zdobení torty tak, aby každá ďalšia štvrtina mala iný odtieň krému.
8.
Nakoniec špachtľou krém jemne zahladíme a dozdobíme mixom džemu a čerstvých lesných plodov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať