Zapekaná cuketa s dresingom
3
porcie
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
stredne veľká cuketa
1
ks
cibuľa
4
ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej
trochu
soľ
Dresing:
1
ks
kysla smotana 16ˇ%
3
strúčiky
cesnaku
1
KL
olivový olej
trochu
pažítka/petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
Príloha:
500
g
zemiaky
trochu
zväzok petržlenovej vňate
podľa chuti
soľ
postup
Keď je v záhrade prebytok cukiet ;)
1.
Cuketu nastrúhame na strúhadle, posolíme a necháme chvíľu postáť (vodu vylejeme). V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu a pridáme cuketu. Dusíme asi 5 minút a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť a pridáme vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Poriadne premiešame a nakoniec pridáme strúhanku približne 4PL alebo viac, alebo menej. Záleží či z toho chcete mať chlieb, alebo zapekanú cuketu :)
Celú hmotu vylejeme do vopred vymasteného plechu cca 1 cm hrúbka a dáme zapiecť do rúry 180°C na 20 min (aby vrch trochu zhnedol). Ja som to robil v plynovej rúre, musel som to piecť asi 40 min pri miernom ohni.
2.
Dresing si pripravíme nasledovne:
Do misky si vylejeme kyslú smotanu, pridáme 3 strúčiky cesnaku (pretlačené), soľ, olivový olej, korenie a nasekanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Všetko pomiešame a dáme do chladničky.
3.
Ako prílohu si uvaríme zemiaky, ktoré na tanieri posypeme vňaťou. Ako prílohu č.2 môžeme zvoliť miešaný zeleninový šalát.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ac_matezko
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.