Pridať recept

Zapekaný baklažán s tuniakom

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
baklažán
4 ks
tuniak s oregánom v oleji 80 g
200 g
tvrdý syr na posypanie a strúhanie
ks
soľ
ks
bazalka
ks
kečup
1 ks
avokádo
ks
sušené oregáno
1/2 ks
červená paprika

postup

Kombinácia baklažánu a tuniaka má svoje gurmánske čaro. Stačí baklažán tuniakom naplniť a zapiecť. A čaká nás zdravá a chutná večera

1.
Baklažán prekrojíme na polovice a lyžicou vydlabeme dužinu. Posolíme a necháme stáť asi 10 min. Medzitým si pripravíme tuniaka s oregánom, ktorého zbavíme prebytočného oleja a premiešame spolu s nastrúhaným syrom.
 
2.
Z baklažánu zlejeme prebytočnú vodu. Naplníme ho pripravenou tuniakovo-syrovou zmesou. Posypeme zvyškom strúhaného syra a oregánom a dáme na pekáči piecť do rúry.
3.
Kým sa zapeká baklažán, pripravíme si jednohubky. Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a nakrájame na kolieska, na ktoré naložíme kôpky ostatného tuniaka. Môžeme ozdobiť kúskami červenej papriky. Celozrnné pečivo nakrájame na plátky.
4.
A zapečený baklažán môžeme servírovať na taniere. Pridáme jednohubky a pečivo a večera je hotová. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
retriever007
3.6.2019 15:38
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...