Letné jahodové pokušenie
10
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahody
500
g
Mascarpone
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
talianske dlhé piškóty
150
g
práškový cukor
postup
Letná jahodová torta z piškót, mascarpone a šľahačky. Moja najobľúbenejšia. Robila som ju vždy s korpusom, ale piškóty sú rýchlejšie.
1.
Do okrúhlej formy na pečenie s odnímateľným dnom poukladáme piškóty. Po bokoch formy poukladáme jahody nakrájané na plátky. Pár jahôd si necháme na konečné zdobenie.
2.
Očistené jahody rozmixujeme s trochou cukru tak, aby ostali kúsky a nie pyré. Nalejeme na piškóty. Rozmiešame mascarpone s cukrom, pridáme šľahačku a celé premiešame mixérom. Krém natrieme na jahodovú plnku.
3.
Poukladáme znovu piškóty a pokračujeme rovnakým spôsobom. Vrch ozdobíme čerstvými jahodami a lístkami mäty. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.