Pridať recept

FOTORECEPT: Ríbezle ala brusinky

ingrediencie

1 kg
červené ríbezle
500 g
želírovací cukor
1 ks
kyselina citrónová
1 ks
celá škorica
5 ks
klinčeky

postup

Vynikajúca príloha k sviečkovej na smotane alebo na soté z divočiny. Jednoduchá a rýchla príprava, dokonalé zušľachtenie jedla.

1.
Umyjeme a odstopkujeme červené ríbezle. Pripravíme si želírovací cukor 2:1
Ríbezle ala brusinky
Ríbezle ala brusinky
Zdroj: Ingova
 
2.
Polovicu ríbezlí dáme variť, pridáme cukor, klinčeky a škoricu. Keď sa cukor roztopí a ríbezle sa začnú variť, pridáme druhú polovicu, asi 5 minút povaríme aby sa ríbezle nerozvarili a ostali guličky.
Ríbezle ala brusinky
Ríbezle ala brusinky
Zdroj: Ingova
3.
Naplníme horúce do fliaš.
Ríbezle ala brusinky
Ríbezle ala brusinky
Zdroj: Ingova
4.
Obrátime fľaše tak na 10 minút hore dnom. A je hotová výborná pochúťka k rôznych druhom jedla či už k mäsku, alebo vyprážanému hermelínu. Dobrú chuť.
Ríbezle ala brusinky
Ríbezle ala brusinky
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ríbezle
Fantastické ríbezle: Letná vitamínová bomba
Nenáročný ker, ktorého plody svojou jedinečnou chuťou inšpirujú k mnohým fantastickým kulinárskym počinom.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Ríbezľová bublanina
12 famóznych ríbezľových koláčov
Dokonale vyváženú sladkú a kyslú chuť nájdete jedine v ríbezľovom koláči.
Zavárame ríbezle!
Zavárané ríbezle - od džemu až po omáčku
Ríbezľové zaváraniny sú jedny z najobľúbenejších. Svedčí o tom aj množstvo vašich overených receptov...
VIDEO: Ríbezľové hody
Poďte si s nami zrekapitulovať, prečo sú ríbezle jedným z najfantastickejších ovocí...
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.