Pridať recept

Petržlenové pesto bez orechov s orieškovou chuťou

Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Zdroj: Henrieta Peškovičová

ingrediencie

hrstí
petržlenová vňať
ks
lístky bazalky
2 PL
slnečnicových jadierok
3 PL
tekvicových jadierok
1 ČL
sezamový olej
podľa chuti
olivový olej, soľ, farebné drvené korenie

postup

1.

Najskôr rozmixujeme tvrdé ingrediencie s olejmi. Pridáme vňať a bazalku a dochutíme soľou a korením.

 
2.

Ak nechcete vegánske, nastrúhajte do pesta parmezán. Moja sesternica Janka, pridáva do pesta výborný syr Džugas.

3.

Pesto skladujte v chladničke, ak ste pridali syr, vydrží cca 2-3 týždne. Pesto môžete aj sterilizovať, nezachováte vitamíny a výnimočnú chuť čerstvosti, ale pesto padne dobre pri príprave rýchleho obedu napríklad hocikedy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať