Pridať recept

Pokémon torta

ingrediencie

175 g
kryštálový cukor
4 ks
vajce
200 g
HERA maslová
300 g
hladká múka
1 balíček
vanilkový puding v prášku
2 ČL
prášok do pečiva
1 štipka
soľ
100 ml
pomarančový džús
150 g
mliečna čokoláda
50 g
smotana na šľahanie
125 g
biele mini marshmallow
250 g
maliny
50 g
čokoládové lentilky

postup

Ak sú aj vaše deti fanúšikmi súčasného fenoménu a každú voľnú chvíľu využívajú na pobehovanie po vonku a chytanie Pokémonov, pripravte pre nich sladkú dobrotu, ktorá ich dostane!

1.
Najprv si elektrickým mixérom zmiešame Heru s cukrom, až kým nebude zmes jemná. Pridáme vajcia, pekne jedno po druhom a všetko dohromady premiešame.
 
2.
Zmiešame múku, vanilkového puding, prášok do pečiva a štipku soli. Potom zamiešame s pomarančovou limonádou v dvoch dávkach, ktoré primiešavame do cesta. Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre približne 30-35 minút. Skontrolujeme pomocou špajdle. Upečenú tortu necháme vychladnúť približne 15 minút.
3.
Na čokoládovú polevu si nalámeme čokoládu na kúsky a rozpustíme v hrnci s mierne ohriatou smotanou na šľahanie. Necháme vychladnúť a následne čokoládovú polevu rozlejeme na vrch torty. Počkáme pár minút, ideálne je dať tortu na chvíľu do chladničky.
4.
Vrch torty ozdobíme lentilkami, mini marshmallow a malinami tak, aby vyzerala ako Pokeball. Začneme s lentilkami uprostred torty, potom vytvoríme dva rady okolo z mini marshmallow. Potom si urobíme dva rady z lentiliek na okraji torty. Polovicu torty ozdobíme malinami a druhú mini marshmallow. Maliny môžeme i nakrájať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať