Pridať recept

Grilované klobásky

4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
klobáska
ks
olej, pretlačený cesnak, korenie čierne mleté
ks
Gurmánska horčica hellmanns

postup

Dobre ugrilovať klobásky je veru kumšt, hoci sa to zdá jednoduché. Tento recept je o tom, ako ich grilovať, aby boli chutné a nepripálené.

1.
Klobásky, ktoré chceme grilovať najprv vyberieme vopred z chladničky a necháme odpočívať, aby dostali teplotu miestnosti a neboli studené. Ak ideme grilovať v hliníkovej vaničke, nakrojíme ich, ak priamo na grile, tak ich nenarežeme, aby nám z nich neušla najlepšia šťava.
 
2.
Najprv ich potrieme jednoduchou marinádou (stačí olej a korenie, či cesnak), aby ich povrch skaramelizoval a dostal peknú farbu. Takto pripravené dáme na gril, však nie na silný oheň, lebo by hneď prihoreli na povrchu a vo vnútri by zostali surové. Na silnejší oheň ich dáme až nakoniec a rýchlo ich zvonku dogrilujeme.
3.
A klobásky sú hotové. Podávame ich napr. s Gurmánskou horčicou Hellmans a chlebíkom. Zeleninovú prílohu si môžete pripraviť podľa vlastnej fantázie. Hodí sa aj kyslá kapusta. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať