Pridať recept

Tvarohový koláč so slivkovými ružami

Tvarohový koláč so slivkovými ružami
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
3 PL
práškový cukor
170 g
maslo Hera
3 ks
zltky

Tvarohová plnka:

500 g
jemný tvaroh bez hrudiek
7 PL
práškový cukor
3 ks
bielky
2 ks
zltky
1 PL
solamyl
1 balíček
vanilkový cukor
8 ks
čerstvé slivky

postup

Výborný koláčik, ktorý upúta už na pohľad!

1.
Cesto: múku, práškový cukor, maslo a žĺtky vymiesime na hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
 
2.
Tvarohová plnka: polovicu práškového cukru, žĺtky a vanilkový cukor vymiešame mixérom, zamiešame solamyl a bielkový sneh vyšľahaný s druhou polovicou cukru. Najskôr vyšľaháme bielky a po troche zašľaháme cukor.
3.
Cesto vyberieme a rozvaľkáme a prenesieme do vymastenej tortovej formy, priemer 26 cm, popicháme vidličkou. Dáme predpiecť na 10 minút do rúry na 180°C. Vyberieme, rozotrieme tvarohovú plnku.
4.
Slivky umyjeme, osušíme a narežeme do špirály ostrým nožom v uhle okolo kôstky. Kôstku vyberieme a vytvoríme ruže. Položíme na tvarohovú plnku a dopečieme. Teplota 180°C 30 minút.
5.
Po upečení necháme vychladnúť vo forme, vyberieme, posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Tvarohový koláč so slivkovými ružami
Tvarohový koláč so slivkovými ružami
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Broskyňová pochúťka: Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Leto nás inšpiruje k príprave vynikajúcich ovocných koláčov. Vyskúšajte tento s broskyňami a tvarohom.
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.