Pridať recept

Sterilizované hríby

ingrediencie

ks
hríby ako dubáky, kuriatka, kozáky, suchorhíby, modráky a pod
ks
soľ
500 ml
octu
2 litre
vody
120 g
cukru
1 ks
nakladač Deko
ks
nové celé korenie
ks
čierne celé korenie
ks
čili papričku

postup

Z týchto hríbov robím super šalátik. Tento rok bolo dosť, takže sme zbierali a zavárali.

1.
Hríby pokrájam na kocky, povarím v slanej vody. Scedím a rýchle ochladím. Pripravím si nálev, ale tento nálev je na veľa hríbov, takže treba prisposobiť.
 
2.
Vodu s cukrom a octom dám zvariť, pridám deko a 5 minút povarím.
3.
Hríby dám do 3/4 do fliaš, do každej dám 5 guličiek čierneho a 5 guličiek nového korenia zalejem horúcim nálevom. Kto má rád môže pridať čili papričku. Treba ich nožíkom pomiešať,nadvihnúť aby sa nálev dostal všade.Uzavriem a varím na 100 C asi 30 minút. Dám do komôrky na zimu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...