Pridať recept

Pita chlieb

5
porcií
60
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
6 PL
olivový olej
20 g
droždie
250 ml
vlažná voda
1 ČL
soľ
1 štipka
cukor

postup

Arabská placka z chlebového cesta sa môže plniť podľa chute.

1.
Suroviny.
Pita chlieb
Pita chlieb
Zdroj: domi4199
 
2.
Z vlažnej vody, cukru a droždia si urobíme kvások. Vymiesime múku, soľ, olej a kvások. Hneď dáme na dosku a rozdelíme na 5 častí.
Pita chlieb
Pita chlieb
Zdroj: domi4199
3.
Vyvaľkáme ich na pol cm a necháme podkysnúť 20 minút.
Pita chlieb
Pita chlieb
Zdroj: domi4199
4.
Medzitým si vyhrejeme rúru na 230 st. C aj s plechmi. Na vyhriaty plech opatrne položíme papier na pečenie alebo silikónovú podložku a na to placky.
Pita chlieb
Pita chlieb
Zdroj: domi4199
5.
Pečieme pri 230 st. C krátko 6 - 10 minút. Placky zhnednú a vydujú sa.
Pita chlieb
Pita chlieb
Zdroj: domi4199
6.
Plníme, ja som mala mleté mäso podusené, volské oko, paradajky.
Pita chlieb
Pita chlieb
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať