Pridať recept

Tekvicová bábovka

ingrediencie

400 g
tekvica hokkaido
150 g
syr tvrdý
1/2 zväzok
čerstvý tymián
200 g
HERA maslová
1/2 ČL
soľ
4 ks
vajce
300 g
polohrubá múka
2 ČL
prášok do pečiva
100 ml
mlieko
100 g
šunka

postup

Čo tak si pripraviť trochu netradičnú bábovku - na slano s tekvicou?

1.
Najprv si nastrúhame tekvicu nahrubo a syr si nakrájame na kocky. Tymian umyjeme, vytrepeme do sucha a zbavíme ho listov.
 
2.
Rúru si predhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Bábovkovú formu vytrieme Herou a vysypeme múkou. Pomocou ručného mixéra vyšľaháme maslovú Heru a soľ do krémovej konzistencie, a potom postupne pridávame vajcia.
3.
Múku a prášok do pečiva pridávame do cesta na dvakrát a postupne prilievame mlieko. Následne pridáme nastrúhanú tekvicu a tymian. Nakoniec pridáme kocky šunky a syra.
4.
Hotové cesto nalejeme do pripravenej bábovkovej formy a pečieme v rúre približne 60 minút. Či je bábovka hotová skontrolujeme pomocou drevenej špajdle. Bábovku po upečení necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme z formy a môžeme si ju vychutnávať kúsok po kúsku.
5.
Tip: Alternatívou k bábovke, ak náhodou nemáte bábovkovú formu, je tekvicový koláč pečený v zapekacej mise s priemerom 30 centimetrov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať