Pridať recept

Domáce rohlíky

15
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka špeciál
50 ml
olej
50 ml
teplá voda
2 ČL
soľ
1/2 kocka
čerstvé droždie
150 ml
vlažné mlieko
1 ČL
cukor

postup

1.
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru. Počkáme chvíľu kým vykysne.
 
2.
Do druhej misky dáme múku, soľ,olej, vodu a pridáme vykysnutý kvások. Vymiesime cesto, tak aby sa nelepilo a necháme podkysnúť ďalších 45 minút. / V zime si môžeme pomocť radiátorom, v lete, miskou s horúcou vodou/
3.
Keď už máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na 15 častí , spravíme si menšie buchtičky, ktoré necháme zas podkysnúť 10 minúť. Potom vyvaľkáme z buchtičiek oválny tvar a zrolujeme do rožka.
4.
Dáme na plech a pečieme pri 200 stupňnoch dozlata. Prajem dobrú chuť.
Domáce rohlíky
Domáce rohlíky
Zdroj: 1bluemoon1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
megalin
28.12.2017 18:21 | |
+1 -11
Ake prihorene,sak sa nepodobaju ani na tie z obchodu
1bluemoon1
4.11.2019 15:42 | |
+6 -1
Rohliky boli domáce a nie obchodné. A prihorene neboli 😉