Hnietený jablkový koláč
60
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka špeciál
150
g
práškový cukor
250
g
maslo
1/2
ks
prášok do pečiva
2
PL
mlieko
2
ks
vajce
1
kg
postrúhané jablká
1
ks
vanilkový cukor
ks
kryštálový cukor
ks
škorice
postup
1.
Do misky dáme múku, prášok do pečiva, cukor a maslo . Premiešame a pridáme vajíčka a 2 PL lyžice mlieka. Cesto dobre spracujeme a rozdelíme na dve rovnaké časti.
2.
Jeden diel vyvaľkáme / podľa veľkosti plechu / a prenesieme na plech, na ktorom máme papier na pečenie.
3.
Na cesto rovnomerne rozložíme postrúhané jablká. Posypeme kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a posypeme škoricou. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta.
4.
Pečieme na 200 stupňoch dozlatista. Po vybratí z rúry koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Ja som ozdobila mätou. Prajem dobrú chuť.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kacatko123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.