Pridať recept

Jablkový koláč s tvarohom

ingrediencie

150 g
hladká múka špeciál
25 g
práškový cukor
120 g
maslo
1 PL
studená voda

Náplň:

500 g
jemný tvaroh bez hrudiek
3 ks
zltky
1 balíček
vanilkový cukor
120 g
práškový cukor
40 g
maslo
1 balíček
vanilkový puding v prášku
5 ks
jablká s červenou šupkou
1 ks
citrón

postup

Koláčik je vhodný na nedeľu ku kávičke!

1.
Cesto: múku preosejeme, pridáme maslo pokrájané na menšie kúsky, cukor, vodu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Potom ho rozvaľkáme a vložíme do vymastenej okrúhlej formy s vyšším okrajom. Priemer 30 cm. Môže sa použiť aj s menším priemerom, potom bude koláč vyšší. Cesto popicháme vidličkou a predpečieme 15 minút pri teplote 180°C.
 
2.
Náplň: v miske vyšľaháme cukor, vanilkový cukor so zmäknutým maslom a žĺtkami. Postupne pridáme tvaroh a nakoniec vanilkový puding v prášku. Hmotu nanesieme na predpečený korpus.
3.
Jablká umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu, vyberieme jadrovník a nastrúhame na tenké plátky, pokropíme citrónovou šťavou, aby nezhnedli a zapichujeme postupne do tvarohu červenou šupkou nahor. Pečieme pri teplote 180°C 35-40 minút.
4.
Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať