Pridať recept

Mramorová bábovka

ingrediencie

4 ks
vajcia
200 g
jemný kryštálový cukor
250 g
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
100 ml
rastlinný olej
100 ml
voda
1 PL
kakao

postup

Jednoduchá, výborná bábovka vhodná na raňajky, či olovrant, ku kávičke.

1.

Bielky vyšľaháme elektrickým mixérom so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej olej, vodu a na najnižšom stupni preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 
2.

2/3 cesta vlejeme do vymastenej a pomúčenej bábovkovej formy. Do 1/3 vmiešame kakao a vlejeme do žltého cesta. 

3.

Upečieme pri 180°C 45 minút. Údaje sú orientačné. Správnosť pečenia vyskúšame špajdlou, musí byť suchá.

4.

Po miernom vychladnutí bábovku vyklopíme, posypeme práškovým cukrom, necháme úplne vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať