Pridať recept

FOTORECEPT: Ryžové guľky - arancini

3
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
ryža guľatá
1 hrnček
bolonska omáčka s mäsom
1 ks
mozzarella
ks
vajce, strúhanka na obalenie, olej na vyprážanie

postup

V Taliansku som jedla toto jedlo, pripravila som ho.

1.
Uvaríme ryžu. Ja som mala deň vopred už zvarenú, ostala z obeda, rezne zjedli a ryža bola nedotknutá. Mala som uvarenú aj bolonskú omáčku riadne hustú.
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Zdroj: dorisa
 
2.
Z ryže odoberáme do dlane určite množstvo ryže, dovnútra dáme lyžičku bolonskej omáčky s mäsom a kúsok mozzarelly.
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Zdroj: dorisa
3.
Tieto guľky potom obaľujeme klasicky vo vajci....
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Zdroj: dorisa
4.
aj v strúhanke.
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Zdroj: dorisa
5.
Takto pripravené guľky...
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Zdroj: dorisa
6.
..vyprážame v oleji, ja som dala kokosový. Ukladáme na servítku,aby sa odsal prebytočný tuk. Jedlo jeme teplé, mozzarella sa pekne naťahuje. Dobrú chuť.
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Fotorecept: Ryžové guľky- arancini
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať