Pridať recept

FOTORECEPT: Slovenský džuveč

4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
bravčové mäso
1 ks
cukety
1 ks
baklažán
1 ks
cibuľa
100 g
šampióny
150 g
ryže
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
4 ks
paradajky
1 ks
malý pretlak
3 strúčiky
cesnaku
ks
soľ, korenie, majoránka, tymián
ks
olej
1 PL
červená ml.paprika
ks
petržlenová vňať

postup

1.
Maso pokrajame na kocky, osolime, okorenime. Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a maso zaceneme opekat.
Slovenský džuveč
Slovenský džuveč
Zdroj: Ingova
 
2.
Zeleninu umyjeme a nakrajame na kocky. Posolíme a necháme 15 minút postáť. Potom umyjeme zeleninu.
Slovenský džuveč
Slovenský džuveč
Zdroj: Ingova
3.
/Na panvicu dame znovu rozohriat olej a popražime na ňom nasekanu cibulu a cesnak. Na cibulu šampiony, pridáme pretlak, paradajky na drobno, ml.č.papriku, mäso, podlejeme a dodusíme do mäkka.Pridáme koreniny a zelenú a červenú papriku, môžeme aj čili.
Slovenský džuveč
Slovenský džuveč
Zdroj: Ingova
4.
Na oleji opečieme a cuketu a baklažán. Potom pridáme k mäsu.
Slovenský džuveč
Slovenský džuveč
Zdroj: Ingova
5.
Nakoniec pridáme ryžu a zalejeme vodou asi 1 a pol násobok ryže, zakryjeme. Dusíme do mäkka v rúre. Hotové posypeme petržlenovou vňatou.
Slovenský džuveč
Slovenský džuveč
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...