Pridať recept

Pšenová kaša s ovocím

ingrediencie

200 g
Lagris pšeno
800 ml
mlieko
120 g
med
200 g
višne bez kôstok
100 g
kryštálový cukor
ks
med
ks
mletá škorica
ks
opražené lupienky mandlí

postup

1.
Pšeno sparíme – vysypeme do hrnca a trikrát prepláchneme horúcou vodou. Takto pripravené pšeno zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, dokým pšeno nezmäkne.
 
2.
Podľa chuti pšeno osladíme medom a ochutíme mletou škoricou.
3.
Višne spolu s cukrom varíme na panvici, dokým zmes nezačne hustnúť.
4.
Zmes rozdelíme do štyroch hlbokých pohárov, polejeme vzniknutou omáčkou, ozdobíme plátkami opražených mandlí a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať