Kávový zákusok bez múky
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na korpus:
100
g
vysokopercentnej čokolády (74 %)
3
PL
kopcovité lyžice stuhnutého kokosového oleja (ak máte olej v tekutom stave, použite 4 lyžice)
2
ks
vajce
140
g
mandľovej múky
1
pohár
silné espresso (veľkosti ristretta alebo piccola, skrátka malá šáločka so silnou kávou)
1/2
KL
Bourbon vanilky
Na krém:
250
ml
šľahačková smotana
500
g
Mascarpone
1
ks
kopcovitú lyžicu agaru (alebo plátková želatína na množstvo cca 300 ml tekutiny)
2
PL
trstinový cukor
2
PL
mletej kávy (neuvarenej, na detskú verziu použite Caro)
3
PL
uvarenej kávy (Caro) na poliatie korpusu
1
PL
uvarenej kávy (Caro) na poliatie korpusu
1
KL
Bourbon vanilky
postup
Skvelý dezert bez zrnka múky, vhodný pre celiatikov, paleo maniakov a všetkých tých, ktorí majú radi sladkosti. Recept z knihy Moje skvelé koláčiky
1.
Nad parou rozpustíme olej s čokoládou, pridáme horúcu kávu, vanilku, múku a celé vajcia (pozor, aby sa nám nezrazili, nesmú ísť do príliš horúceho cesta). Vypracujeme na kompaktnú hmotu a nalejeme ju do tortovej formy (26cm) vystlanej papierom na pečenie.
2.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 13 minút (pri teplovzdušnej rúre). Korpus je prudko čokoládový a sladkastý aj bez cukru, krém ho skvele dopĺňa. Najlepšie je upiecť si korpus deň vopred, aby dobre vychladol.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.