Pridať recept

Domáce gaštanové pyré

ingrediencie

500 g
gaštany varené
50 g
maslo
50 g
práškový cukor
2 PL
um
ks
šľahačka

postup

Chuť čerstvých gaštanov v kombinácii so šľahačkou.

1.
Gaštany uvaríme vo vode, od bodu varu necháme variť 20-25 minút, vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme a odvážime si 500g. Odvážené gaštany pomelieme.
Gaštanové pyré
Gaštanové pyré
Zdroj: rennatte
 
2.
K pomletým gaštanom pridáme maslo, práškový cukor a rum, premiešame rukou na tuhú tvarovateľnú hmotu, pyré.
Gaštanové pyré
Gaštanové pyré
Zdroj: rennatte
3.
Hotové pyré vložíme do mlynčeka a znovu pomelieme, tvoríme tenké šulčeky a hneď vkladáme do misiek
Gaštanové pyré
Gaštanové pyré
Zdroj: rennatte
4.
Na pyré nastriekame šľahačku a dozdobíme rozpustenou čokoládou.
Gaštanové pyré
Gaštanové pyré
Zdroj: rennatte
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať