Pridať recept

Nebeská vianočná torta

12
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

3 ks
bielok
50 g
cukor
110 g
zmäknuté maslo alebo margarín
150 g
cukor
1 KL
Aróma vanilková Dr.Oetker
3 ks
vaječný žĺtok
180 g
hladká múka
2 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1 štipka
soľ
120 ml
mlieko

Na náplň:

125 g
zmäknuté maslo
1 balíček
Krémová náplň čokoládová Dr.Oetker
200 ml
studené mlieko
2 PL
práškový cukor

Na ozdobenie:

2 balíčky
fondán Dr Oetker
trochu
modrá Farba gélová potravinárska Dr.Oetker
trochu
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g cukru a arómou vyšľaháme dohladka. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 30 minút.
 
2.
Korpus necháme vo forme vychladnúť.
3.
Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty. Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
4.
Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme. Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.
Nebeská vianočná torta
Nebeská vianočná torta
Zdroj: Dr.oetker
5.
TIP: Torta chutí lepšie, ak ju necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...