Spekulatius
30
porcií
42
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto:
200
g
hladká múka
50
g
mandľová múka (alebo najemno mleté lúpané mandle)
1
KL
Kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker
150
g
trstinový cukor
2
balíčky
škoricový cukor Dr Oetker
1
štipka
soľ
1
balíček
Finesse citrónová kôra Dr.Oetker
1
štipka
mletého zázvoru
1
štipka
mletý muškátový oriešok
1
štipka
mletý klinček
110
g
zmäknuté maslo
2
ks
vajce
Na ozdobenie:
100
g
ríbezľový džem
1
balíček
Poleva svetlá Dr.Oetker
trochu
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker
postup
1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s mandľovou múkou a kypriacim práškom. Pridáme cukor, škoricový cukor, soľ, citrónovú kôru, korenie, maslo a vajcia a ručne vypracujeme dohladka.
2.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou váľka plát hrubý asi 4 mm. Pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C,
Teplovzdušná rúra: 150 °C,
Plynová rúra: stupeň 3,
Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech).
3.
Pečivo necháme vychladnúť.
4.
Pečivo spájame džemom a máčame do polevy pripravenej podľa návodu na obale. Ozdobíme zdobením podľa vlastnej fantázie.
5.
TIP: Pred pečením môžeme pečivo posypať plátkami mandlí.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.