Pridať recept

Kuracie rezne

5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
kuracie prsia
ks
soľ
ks
strúhanka
ks
hladká múka
2 ks
vajcia
ks
olej

postup

Jeden zo zakladnych receptov, ktory by mal kazdy ovladat, rezne. Podrobny recept ako spravit klasicke rezne.

1.
Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na tenke platky priblizne 0,5 cm. Klepat ich nemusime kedze kuracie maso je krehke. Pripravime si misky do ktorých dame, hladku muku, vajicka - ktore spolu vyslahame a struhanku. Do vajicka pridame trochu soli.
Kuracie rezne
Kuracie rezne
Zdroj: 1bluemoon1
 
2.
Zacneme rezne obalovat, najprv do muky, treba dobre oklepat, potom do vajicka, dobre obalit aby boli vsade vajicka a napokon do struhanky. Rezne dame na tacku a prichystame si panvicu.
3.
Panvicu dame na sporak a ked je tepla pridame olej. Pockame kym je olej dost teply / mozeme do oleja hodit trosku struhanky aby sme videli ci uz sa zacina struhanka opekat/ a potom pridame rezne. Opekame rezne dozlatistva. Ked vyberieme rezen z oleja je vhodne ho vlozit na servitky kde odsajeme zbytocny tuk.
4.
dalsi typ na vyprazanie, aby sa olej nepripaloval mozeme dat do panvice kusok mrkvy , ta by mala zachytit pripaleny olej/. Mozeme podavat so zemiakovou kasou alebo ryzou a kompotom. Prajem dobru chut.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuracie rezne
Kuracie rezne – klepať alebo neklepať?
Radi si pochutnávate na kuracích rezňoch? Niektorí si radšej doprajú túto hydinovú alternatívu oproti...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!