Pridať recept

Vianočná torta

ingrediencie

225 g
HERA maslová
225 g
kryštálový cukor
4 ks
vajce
210 g
hladká múka
1 ČL
kypriaci prášok
40 g
kakaový prášok
ks
kôra z jedného pomaranča

Zdobenie:

300 ml
smotana na šľahanie
2 ČL
práškový cukor
ks
kôra z jedného pomaranča
ks
čokoládové hviezdičky a špirálky na ozdobu

postup

Vianočné obdobie je opradené celým radom tradícií. Čo by to bolo za sviatky bez vianočného stromčeka, štedrovečernej večere, kolied, vianočných koláčikov a bozkom pod imelom? No a čo ešte robí ozajstnú vianočnú atmosféru? Vôňa sladkých dobrôt nesúca sa z kuchyne celou domácnosťou.

1.
Tortovú formu si vymažte a vyložte papierom na pečenie. Zmiešajte Heru Maslová príchuť s kryštálovým cukrom. Vyšľahajte dohladka.
 
2.
Postupne pridávajte vajcia a vždy dobre premiešajte.
3.
Prisypte múku, kakao a zmiešajte, aby bola zmes jednotná.
4.
Do zmesi pridajte kôru z pomaranča.
5.
Rozdeľte zmes do dvoch tortových foriem a pečte v rúre 35 minút. Cesto bude nadýchané a na dotyk pružné. Nechajte vychladnúť.
6.
Vo veľkej mise vyšľahajte šľahačku s práškovým cukrom.
7.
Trochu krému použite na zlepenie dvoch korpusov. Zvyškom potrite vrch torty.
8.
Ozdobte čokoládovými hviezdičkami a špirálkami z kôry z polovice pomaranča. Servírujte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať