Pridať recept

Moje linecké pečivo

ingrediencie

750 g
hladká múka špeciál
500 g
palmarín
250 g
práškový cukor
3 ks
zltky
ks
citrónová kôra

Na spájanie:

400 g
ríbezľový džem

Zdobenie:

100 g
čokoládová poleva tmavá
100 g
biela čokoládová poleva
ks
gélová potravinárska farba Dr. Oetker
ks
zdobenie Dr.Oetker

postup

Linecké u nás nesmie chýbať na Vianoce. Jeho príprava je jednoduchá a je výborné.

1.

Cesto: múku a práškový cukor preosejeme, pridáme palmarín izbovej teploty, žĺtky, citrónovú kôru.

 
2.

Vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 1 hodinu.

3.

Potom ho na doske rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, formičkou vykrajujeme rôzne tvary. 

4.

Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Teplota 180°C, čas podľa potreby. Údaje sú orientačné. Kladieme na rovnú plochu a po vychladnutí spájame džemom.

5.

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som použila tmavú polevu, bielu polevu, ktorú som prifarbila gélovými potravinárskymi farbami a zdobenie Dr. Oetker. 

6.

Pečivo môžeme robiť s predstihom, odležané je výborné. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať