Pizzové slimáčiky na sviatočný stôl
20
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
lístkové cesto
1
konzerva
paradajky
150
g
syr strúhaný
100
g
šunka alebo saláma
ks
oregano, soľ, paprika zelená, vajce na potretie
postup
Na vianočny stôl patrí aj slané občerstvenie. Do lístkového cesta zabalíme cuketovú nátierku alebo len tak, čo nám chladnička ponúka.
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na plát. Natrieme ho paradajkami z konzervy, resp. paradajkovým pyré. Poukladáme šunku, navrstvíme strúhaný syr. Posypeme oreganom.
2.
Lístkové cesto takto pripravené zvinieme do valčeka, potom z neho nakrájame kúsky cca 2 cm hrubé, ktoré kladieme na plech, s papierom.
3.
Slimáčiky pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom, dáme piecť do rúry, kým sú pekné zlatisté. K nim dobré vínko,alebo pivo a sviatočný večer je zaručený.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.