Pridať recept

Kysnutý závin

ingrediencie

1 kg
hladká múka
1 kocka
droždie
750 ml
vlažné mlieko
ks
cukru
ks
soli
200 ml
olej

Plnka

ks
mak, orechy, kakao
ks
práškový cukor
ks
olej

Na potretie

ks
vajíčko
ks
Hera
ks
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Z droždia, cukru a trochu mlieka urobíme kvások. Z múky, mlieka, kvásku, oleja a štipky soli vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, každé rozvaľkame na hrúbku cca 1 cm. 1 diel potrieme olejom a posypeme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním maku s cukrom. Trochu pokvapkáme olejom a zrolujeme do závinu.Rovnakým spôsobom pripravíme zvyšok cesta. 2 diel naplníme mletými orechami s cukrom a 3 diel kakaom zmiešaným s cukrom.
3.
Hotové záviny dáme na vymastený plech, potrieme rozšhľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry cca 25 min na 180 st. Upečené, ešte teplé záviny potrieme Herou a necháme vychladnúť. Pred krájaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Kysnutý závin
Kysnutý závin
Zdroj: chypre
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať