Pridať recept

Domáca údená krkovička a údený bôčik

8
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 kg
krkovička
10 litrov
voda
1 kg
rýchlosoľ
2 ks
bobkový list
10 ks
čierne korenie
2 ks
cesnaku
ks
motúz na zavesenie

postup

Do vianočnej kapustnice nesmú chýbať ani tieto údeniny.

1.

Mäso rozdelíme na cca 2 kilové kusy. Vodu prevaríme a necháme vychladnúť

 
2.

Do studenej vody pridáme všetky suroviny a miešame kým sa nerozpustia. Namočíme mäso dáme do nádoby , zakryjeme a necháme 10-14 dní v chlade do 12 C. Každý deň mäso otáčame.

Údená krkovička a údený bôčik.
Údená krkovička a údený bôčik.
Zdroj: Ingova
3.

Potom mäso opláchneme, osušíme a údime 6 hodín denne studeným dymom asi 5 dní. zavesíme do studej miestnosti alebo ja dávam do mrazáku.

Údená krkovička a údený bôčik.
Údená krkovička a údený bôčik.
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
PeterPalecko
21.2.2020 19:10 | |
+32 -8
To chcete povedať, že na 10 kg krkovičky sa dáva 1 kg rychlosoľ ?
findi1
19.11.2019 23:15 | |
+4 -7
Do ingrediencií pridávam ešte rascu a všetko pár minút prevarím, až potom nechám vychladnúť a zalievam. Ďalší postup sa zhoduje. No a výsledok?..... mňáám!!!!