Pridať recept

Plnené perníčky

ingrediencie

600 g
hladká múka
250 g
cukor
250 g
med
2 ks
vajce
100 g
maslo
1 štipka
soľ
20 g
kakao
1/2 ks
kypriaci prášok do perníka
5 ks
klinčeky
1/2 KL
mletá škorica
ks
ríbezľový džem
ks
čokoládová poleva

postup

Výborné plnené perníčky, mäkké a šťavnaté.

1.
Cukor s medom a maslom dáme do hrnca a na miernom plameni ohrievame, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme a primiešame vajcia. Klinčeky si podrvíme a spolu so škoricou ich primiešame do zmesi.
 
2.
Múku, kakao, soľ a kypriaci prášok do perníka si dáme na pracovnú plochu. Pomaly prilievame tekutú zmes a spracujeme na cesto.
3.
Cesto zabalíme a necháme cez noc v chladničke.
4.
Odležané cesto si rozvaľkáme na 3-4 mm a vykrajujeme rôzne tvary.
5.
Do stredu vykrojeného tvaru dáme trocha ríbezľového lekvára a prikryjeme identickým tvarom. Kraje jemne zatlačíme.
6.
Pečieme asi 10 minút pri 180 stupňoch.
7.
Upečené perníčky natrieme čokoládovou polevou a môžme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať