Pridať recept

FOTORECEPT: Orechový nugát

ingrediencie

150 g
kryštálový cukor
2 PL
med
100 ml
voda
1 ks
vanilkový cukor
3 ks
bielky
1 PL
kryštálový cukor
150 g
pomleté orechy
2 ks
podlhovasté oblátky

postup

Malé štvorčeky plné orechov, tiež recept na dobré využitie zvyšných bielkov.

1.
Suroviny.
Orechový nugát
Orechový nugát
Zdroj: eruska25
 
2.
Cukor dáme variť spolu s medom, vodou a vanilkovým cukrom.
Orechový nugát
Orechový nugát
Zdroj: eruska25
3.
Keď je cukor celkom uvarený na niť, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a jednej lyžice kryštálového cukru a varíme za stáleho miešania asi 5 minút.
Orechový nugát
Orechový nugát
Zdroj: eruska25
4.
Pridáme orechy a za stáleho miešania varíme ďalších 5 minút.
Orechový nugát
Orechový nugát
Zdroj: eruska25
5.
Hustú plnku natrieme na oblátku, prikryjeme druhou oblátkou, dobre zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa.
Orechový nugát
Orechový nugát
Zdroj: eruska25
6.
Nakrájame na malé štvorčeky a jeden vrchol namočíme do čokolády.
Orechový nugát
Orechový nugát
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať