Pridať recept

Plnené pizza štangle

3
porcie
1470
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
4 PL
olivový olej
1 KL
soľ
1/2 KL
kryštálový cukor
30 g
droždie
ks
vlažná voda
ks
oregano

Plnka

ks
sunka, syr, salama, olivy, sampiony podla chuti

postup

1.
Pripravíme si kvások - rozdrobíme droždie, pridáme cukor a vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.
 
2.
Pridáme olej, múku, soľ, oregáno a vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto.
3.
Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Z cesta vytvarujeme podlhovasté štangle, roztlačíme tak, aby sa dali plniť a naplníme čím len chceme :) Následne treba štangle dobre zavrieť, aby nevytiekol syr. Štangle poukladáme na plech (na papier samozrejme) a potrieme olivovým olejom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Pečieme pri najvyššej možnej teplote (250 °C) zhruba tých 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať