Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pažítková polievka

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
koreňová zelenina
50 g
maslo
50 g
pšeničná krupica
1,25 litre
bujón slepačí
2 ks
žĺtok
50 g
syr Eidam
2 zväzky
pažitka
muškátový orech
soľ

postup

1.
Na polovici masla opražíme umytú, očistenú a nadrobno postrúhanú koreňovú zeleninu, pridáme pšeničnú krupicu, opražíme dozlatista a zalejeme vývarom.
2.
Druhú polovicu masla vymiešame so žĺtkami, strúhaným syrom, osolíme a primiešame do horúcej polievky. Nakoniec pridáme do polievky umytú a nadrobno posekanú pažítku a postrúhaný muškátový oriešok.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...