Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pažítková polievka

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
koreňová zelenina
50 g
maslo
50 g
pšeničná krupica
1,25 litre
bujón slepačí
2 ks
žĺtok
50 g
syr Eidam
2 zväzky
pažitka
muškátový orech
soľ

postup

1.
Na polovici masla opražíme umytú, očistenú a nadrobno postrúhanú koreňovú zeleninu, pridáme pšeničnú krupicu, opražíme dozlatista a zalejeme vývarom.
2.
Druhú polovicu masla vymiešame so žĺtkami, strúhaným syrom, osolíme a primiešame do horúcej polievky. Nakoniec pridáme do polievky umytú a nadrobno posekanú pažítku a postrúhaný muškátový oriešok.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...