Pridať recept

Zapečena vianočka s tvarohom

12
porcií
1210
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
vianočka
500 ml
polotučné mlieko
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
100 g
maslo
50 g
sušené hrozienka a brusnice
250 g
jemný tvaroh

postup

na obed alebo večeru

1.
zapekaciu misu vytrieme maslom a na dno pouladame polovicu vianočky namačanej v mlieku,potom si vyšľahame žltka s cukrom a maslom a tvarohom,potom zlahka vmiešame sneh z bielkov a hrozienka.Zmes dame na prvu vrstvu vianočky a potom poukladame druhu vrstvu namaćanej vianočky potrieme roztopenym maslom a dame zapiecť 15-20min/200 stup
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chuťovky zo staršieho chlebíka
Ostalo vám pečivo? Šikovné nápady na chuťovky zo staršieho chlebíka
Ak vám zostal starší chlebík, vyskúšajte naše šikovné nápady na rýchle chuťovky.
Zemlovka
Najlepšie recepty zo starého pečiva
Rožky, žemle, bagety, či vianočky sú chutné iba čerstvé. Poradíme vám ako využiť staršie pečivo...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!