Pridať recept

Halušky s kyslou kapustou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
veľkých zemiakov
170 g
polohrubej múky
1 ks
vajce
1 kg
kyslej kapusty
100 g
slanina
ks
soľ

postup

Tieto halušky mávame často hlavne v zime,  chýbajú vitamíny, takto si ich pekne doplníme. Keď s nimi podávam perkelt z diviny, či iné mäsko ako soté je to vynikajúce.

1.
Z postrúhaných zemiakov, vajíčka, soli a múky si uvaríme halušky. Polovicu kyslej kapusty podlejem vodou a podusím do mäkka. Zbytok kapusty pokrájam na menšie kúsky.
Halušky s kyslou kapustou
Halušky s kyslou kapustou
Zdroj: Ingova
 
2.
Slaninku pokrájam na drobné kúsky, ktoré vyškvarím.
Halušky s kyslou kapustou
Halušky s kyslou kapustou
Zdroj: Ingova
3.
Všetko spolu zmiešame, polejeme slaninkou. Ak treba dosolíme. Dobrú chuť.
Halušky s kyslou kapustou
Halušky s kyslou kapustou
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!