Dubákový krém s pečeným cesnakom a šalviovým chipsom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
mrazené dubáky
1/5
balíček
biele suché víno
500
ml
smotana na šľahanie
100
g
šalotka
1
ks
cesnaku
ks
olivový olej, maslo, soľ, korenie
postup
1.
Šalotku nakrájame najemno a opražíme na olivovom oleji dozlata, pridáme nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme a opražíme. Podlejeme vínom a chvíľu podusíme.
2.
Cesnak prekrojíme na polovicu, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút. Upečený cesnak vytlačíme zo šupky a vymixujeme dohladka spolu s dubákmi ponorným mixérom, pridáme smotanu a prevaríme.
3.
Nakoniec krém zjemníme kockou masla. Polievku podávame so šalviovým chipsom, ktorý prudko opečieme na olivovom oleji.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
lenuska2604
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.