Pridať recept

Išelské tortičky

ingrediencie

420 g
hladká múka špeciál /cesto/
140 g
práškový cukor
280 g
Hera
80 g
mleté vlašské orechy
1 balíček
vanilkový cukor
1 ČL
kypriaci prášok s vínnym kameňom
250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding
200 g
práškový cukor
250 g
maslo
2 PL
mleté vlašské orechy
1 PL
um
200 g
tmavá čokoládová poleva
drobné zdobenie

postup

Výborné vianočné pečivo!

1.

Cesto: múku s kypriacim práškom a práškovým cukrom preosejeme do misy, pridáme heru, mleté vlašské orechy a vymiesime cesto. 

 
2.

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a formičkou vykrajujeme kolieska.

3.

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.

4.

Plnka: mlieko uvaríme s vanilkovým pudingom na hustú kašu. Necháme vychladnúť. 

5.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme cukor a znovu prešľaháme. 

6.

Pridáme po častiach vychladnutý puding a um. Vyšľaháme na hladký krém a zamiešame orechy.

7.

Vychladnuté kolieska spájame plnkou pomocou cukrárenského vrecka. 

8.

Vrchnú časť namočíme do čokoládovej polevy. Ešte počas tuhnutia ozdobíme zdobením Dr. Oetker. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať