Pridať recept

Snehové trubičky

ingrediencie

300 g
hladká múka
250 g
Hera
200 ml
kyslá pochúťková smotana 16

Bielková pena:

4 ks
bielky
250 g
jemný kryštálový cukor
1/2 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
2 PL
citrónová šťava

postup

Snehové trubičky mi pripomínajú detstvo, sú výborné, vhodné na Vianoce.

1.
Cesto: múku, smotanu a heru zmiesime na hladké cesto. Odložíme prikryté potravinárskou fóliou do chladu na 12 hodín. Potom ho rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm, na dĺžku 30 cm, radielkom pokrájame na 2 cm pásiky.
 
2.
Kovové trubičky potrieme maslom alebo olejom a obtočíme pásikmi cesta tak, aby sa cesto prekrývalo. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 20 minút. Po upečení po 5 minútach ich zosunieme z kovových trubičiek. Necháme vychladnúť.
3.
Bielkový sneh: bielky so štipkou soli vyšľaháme na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, spolu asi 2 minúty. Ďalej šľaháme nad parou asi 15 - 20 minút do zhustnutia, kým sa nezačne po bokoch robiť cukrová krusta. Pred koncom šľahania pridáme citrónovú šťavu a došľaháme. Sneh je pevný, vydrží týždeň aj dlhšie.
4.
Snehom naplníme cukrárenské vrecko a naplníme každú trubičku. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať