Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Francúzske zemiaky

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
3 ks
vajce
200 ml
mlieko
80 g
cibuľa
40 g
masť
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Zemiaky v šupke dobre umyjeme a uvaríme domäkka. Po vychladnutí ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. Dve vajcia uvaríme natrvdo, olúpeme a pokrájame.
2.
Tretinu zemiakov poukladáme na dno vymastenej zapekacej misy, na ne dáme polovicu pokrájanej cibule spenenej na masti, navrstvíme polovicu vajec a pokrájanej údeniny. Posypeme korením a znovu kladieme ďalšiu vrstvu. Poslednú vrstvu budú tvoriť zemiaky.
3.
Nakoniec všetko zalejeme mliekom alebo smotanou s osoleným rozšľahaným vajcom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...