Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Francúzske zemiaky

65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
3 ks
vajce
200 ml
mlieko
80 g
cibuľa
40 g
masť
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Zemiaky v šupke dobre umyjeme a uvaríme domäkka. Po vychladnutí ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. Dve vajcia uvaríme natrvdo, olúpeme a pokrájame.
2.
Tretinu zemiakov poukladáme na dno vymastenej zapekacej misy, na ne dáme polovicu pokrájanej cibule spenenej na masti, navrstvíme polovicu vajec a pokrájanej údeniny. Posypeme korením a znovu kladieme ďalšiu vrstvu. Poslednú vrstvu budú tvoriť zemiaky.
3.
Nakoniec všetko zalejeme mliekom alebo smotanou s osoleným rozšľahaným vajcom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladký sendvič z lásky
Najkrajšie valentínske recepty. Potešte svoju lásku
Najkrajšie valentínske recepty. Potešte svoju lásku
Upečte z lásky niečo dobrého. Veď láska ide cez žalúdok.
Fotorecept: Mexický guláš
Top recepty za mesiac január
Top recepty za mesiac január
Každý mesiac pribúdajú do našej databázy receptov, krásne a hlavné chutné recepty. Vybrali sme podľa nás najkrajšie...
lahodne s ellou PR
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad...