Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
23832
receptov

Parížske rožky

Suroviny:

    CESTO:

  • 5 ks vaječný bielok
  • 400 g práškový cukor
  • 250 g mleté vlašské orechy
  • 4 PL strúhanka
  • KRÉM:

  • 3 ks vajce
  • 10 PL kryštálový cukor
  • 3 PL kakao
  • 375 g maslo
  • POLEVA:

  • 250 g tuk na pečenie
  • 200 g čokoláda na varenie
  • Čas prípravy: min.

Postup receptu:

  • 1.
    Nad parou šľaháme 5 bielkov, po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Vareškou zapracujeme pomleté orechy a strúhanku.
  • 2.
    Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška alebo strojčeka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožky. Rožky pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C asi 20 minút a necháme vychladnúť.
  • 3.
    Vo vodnom kúpeli vyšľaháme tri vajcia, kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridáme vychladnutú zmes. Krém striekame na upečené vychladnuté rožky a polejeme ich čokoládovou polevou.
  • 4.
    Čas pečenia: 20 minút, Obľúbené drobné koláčiky sú hitom nielen na svadbách. Pripravte si ich podľa nášho receptu.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
87 100 6

Podobné recepty

Diskusia k receptu (3 príspevky)
Mandariynka

Mandariynka Nevhodné

27.03.2013 | 08:43

toto je jediný recept na originál parížske rožky, stratila som ho a som rada, že som ho našla, odporúčam každému, sú lacné, rýchlo sa dajú spraviť a je ich veľa a samozrejme sú tie najlepšie

39 0
babinagabika

babinagabika Nevhodné

17.05.2014 | 20:51

ja dávam krem zo salka , ktore varim zaliate vodou 2 hod. v hrnci (v kuchte 45 min.) necham vychladnúť a zmiešam s 250g hery.

0 1
babinagabika

babinagabika Nevhodné

17.05.2014 | 20:54

ja dávam krem zo salka , ktore varim zaliate vodou 2 hod. v hrnci (v kuchte 45 min.) necham vychladnúť a zmiešam s 250g hery., a asi 2 lyžicami kakaa podľa chuti.

1 0
Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Parížske tyčinky

Lahodné a veľmi chutné

Recept od: valika161254 valika161254

Smotanové nátierkové maslo s čerstvou pažítkou, bylinkami...

Pomazánka, ktorá vyniká svojou smotanovou chuťou. Ľahko sa rozotiera a najčastejšie sa používa na pečivo, do šalátov alebo domácich pomazánok. Pomazánkové maslo sa dá pripraviť s rôznymi príchuťami...

Recept od: diabambulka diabambulka

Kakaová roláda

Žĺtky rozotrieme s cukrom, pridáme kakao, múku a nakoniec zľahka votrieme sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov.. Vylejeme na plech (vyložený papierom na pečenie) a pečieme vo vyhriatej rúre asi 5...

Recept od: kuchtik1 kuchtik1

Fotorecept: Jadranské rezy

Lístkové cesto prepolíme a rozvaľkáme na 2 pláty veľkosti plechu. Prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie a poprepichujeme vidličkou. V rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme asi 20minút...

Recept od: sylweliee sylweliee

Fotorecept: Domáce maslo

Čerstvé domáce masielko sme si natreli na domáce syrové rožky :) Bolo naozaj vynikajúce. Najbližšie skúsim domáce maslo z jemne nakysnutej šľahačky.

Recept od: Vendelincok Vendelincok

Sacherová torta

Táto torta je vhodná pri rôznych príležitostiach, ako sú narodeniny, meniny a iné rodinné oslavy.

Recept od: 7.nika7 7.nika7

Bábovka

Zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, masť, olej a mlieko. Dôkladne zmiešame. 1/3 cesta vylejeme do vysypanej formy. Do zvyšného cesta dáme kakao a premiešame tiež vylejeme...

Recept od: Natalli115 Natalli115

Kokosky

Zo 6 bielkov si vyšľahám sneh. Keď už sneh začína hustnúť, pridávam cukor a šľahám ďalej nad parou do tuha. Odstavím sneh z pary a primiešam 250 g kokosu. Na vymastený a múkou vysypaný plech naznačím...

Recept od: Mirka281011 Mirka281011

Jednoduchá kakaová poleva

Vynikajúci recept v prípade, ak nemáte doma čokoládu na varenie :)

Recept od: kucharka26 kucharka26

Kakaová bábovka

Vo väčšej mise rozšľaháme mlieko s vajcami a olejom. Pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a fruktózu. Nakoniec do cesta zapracujeme kakao a dôkladne premiešame. Cesto preložíme do tukom...

Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Nový Čas pre ženy, Koláče a dezerty

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×