Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske rožky

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

CESTO

5 ks
vaječný bielok
400 g
práškový cukor
250 g
mleté vlašské orechy
4 PL
strúhanka

KRÉM

3 ks
vajce
10 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
375 g
maslo

POLEVA

250 g
tuk na pečenie
200 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Nad parou šľaháme 5 bielkov, po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Vareškou zapracujeme pomleté orechy a strúhanku.
2.
Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška alebo strojčeka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožky. Rožky pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C asi 20 minút a necháme vychladnúť.
3.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme tri vajcia, kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridáme vychladnutú zmes. Krém striekame na upečené vychladnuté rožky a polejeme ich čokoládovou polevou.
4.
Čas pečenia: 20 minút, Obľúbené drobné koláčiky sú hitom nielen na svadbách. Pripravte si ich podľa nášho receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
moje3lasky
6.11.2015 11:41 | |
+1 -0
Idem skusit vyzeraju vyborne (y)
pavel.hroncek
23.2.2015 00:28 | |
+17 -2
výborný recept, piekol som predvčerom
babinagabika
17.5.2014 20:54 | |
+13 -7
ja dávam krem zo salka , ktore varim zaliate vodou 2 hod. v hrnci (v kuchte 45 min.) necham vychladnúť a zmiešam s 250g hery., a asi 2 lyžicami kakaa podľa chuti.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...