Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Višňový zákusok

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
200
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
maslové sušienky
50 g
mleté orechy
50 g
tuk na pečenie
50 g
čokoláda na varenie

Krém

150 g
jogurt
200 g
tvaroh
1 téglik
šľahačková smotana
1 balíček
prášková želatína
100 g
kryštálový cukor
150 g
višní z kompótu
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Keksy dáme do silnejšieho mikroténového vrecúška, pomocou valčekanacestoichrozdrvíme a vsypeme do misy. Rastlinný tuk rozpustíme s čokoládou a nalejeme na podrvené keksy, pridáme orechy a zmes dobre premiešame. Vzniknuté cesto natlačíme do formy, poriadne popritláčame a necháme v chlade stuhnúť.
2.
Višne odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky, šťavu z kompótu zachytíme. Jogurt, tvaroh a kryštálový aj vanilínový cukor spolu vymiešame. Zapracujeme aj nakrájané višne s trochou šťavy z kompótu.
3.
Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, jemne zohrejeme a vmiešame do nej 2 PL višňového krému. Takto vymiešanú želatínu vlejeme do misy s višňovým krémom a premiešame. Na záver vyšľaháme šľahačku, zapracujeme ju do krému a zmes chladíme 1 hodinu. Na cesto nalejeme krém a koláč podávame vychladený.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...