Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Višňový zákusok

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
200
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
maslové sušienky
50 g
mleté orechy
50 g
tuk na pečenie
50 g
čokoláda na varenie

Krém

150 g
jogurt
200 g
tvaroh
1 téglik
šľahačková smotana
1 balíček
prášková želatína
100 g
kryštálový cukor
150 g
višní z kompótu
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Keksy dáme do silnejšieho mikroténového vrecúška, pomocou valčekanacestoichrozdrvíme a vsypeme do misy. Rastlinný tuk rozpustíme s čokoládou a nalejeme na podrvené keksy, pridáme orechy a zmes dobre premiešame. Vzniknuté cesto natlačíme do formy, poriadne popritláčame a necháme v chlade stuhnúť.
2.
Višne odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky, šťavu z kompótu zachytíme. Jogurt, tvaroh a kryštálový aj vanilínový cukor spolu vymiešame. Zapracujeme aj nakrájané višne s trochou šťavy z kompótu.
3.
Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, jemne zohrejeme a vmiešame do nej 2 PL višňového krému. Takto vymiešanú želatínu vlejeme do misy s višňovým krémom a premiešame. Na záver vyšľaháme šľahačku, zapracujeme ju do krému a zmes chladíme 1 hodinu. Na cesto nalejeme krém a koláč podávame vychladený.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...
Mrkvová nátierka bez masla a syru
Zdravé desiate a chutné recepty nie len pre deti
Zdravé desiate a chutné recepty nie len pre deti
Predpokladáme, že aj vy riešite každý deň problém, akú desiatu pripraviť. Aby ste vy, aj vaše deti nejedávali stále to...
Dusená opražená ryža
Vyznáte sa v ryži?
Vyznáte sa v ryži?
Skôr ako sa vyberiete do obchodu na nákupy, mali by ste vedieť, ktorá ryža sa na čo používa. Podľa tvaru sa rozdeľuje...