Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Višňový zákusok

200
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
maslové sušienky
50 g
mleté orechy
50 g
tuk na pečenie
50 g
čokoláda na varenie

Krém

150 g
jogurt
200 g
tvaroh
1 téglik
šľahačková smotana
1 balíček
prášková želatína
100 g
kryštálový cukor
150 g
višní z kompótu
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Keksy dáme do silnejšieho mikroténového vrecúška, pomocou valčekanacestoichrozdrvíme a vsypeme do misy. Rastlinný tuk rozpustíme s čokoládou a nalejeme na podrvené keksy, pridáme orechy a zmes dobre premiešame. Vzniknuté cesto natlačíme do formy, poriadne popritláčame a necháme v chlade stuhnúť.
2.
Višne odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky, šťavu z kompótu zachytíme. Jogurt, tvaroh a kryštálový aj vanilínový cukor spolu vymiešame. Zapracujeme aj nakrájané višne s trochou šťavy z kompótu.
3.
Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, jemne zohrejeme a vmiešame do nej 2 PL višňového krému. Takto vymiešanú želatínu vlejeme do misy s višňovým krémom a premiešame. Na záver vyšľaháme šľahačku, zapracujeme ju do krému a zmes chladíme 1 hodinu. Na cesto nalejeme krém a koláč podávame vychladený.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raw quinoa s mangom
Spravte si sladký raw Valentín
Spravte si sladký raw Valentín
Skúšala som zjesť dlho namočenú surovú quinou, ale nechutila mi teda o nič viac ako múka. Neodolala som však ďalšiemu...
Sladký sendvič z lásky
Najkrajšie valentínske recepty. Potešte svoju lásku
Najkrajšie valentínske recepty. Potešte svoju lásku
Upečte z lásky niečo dobrého. Veď láska ide cez žalúdok.
Fotorecept: Mexický guláš
Top recepty za mesiac január
Top recepty za mesiac január
Každý mesiac pribúdajú do našej databázy receptov, krásne a hlavné chutné recepty. Vybrali sme podľa nás najkrajšie...