Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rezy Rigoletto

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
6
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
maslo
360 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
malinový džem

Plnka

4 ks
vajce
250 g
práškový cukor
200 g
hrozienka
200 g
mleté orechy
200 g
kandizované ovocie

Krém

3 ks
vajce
2 PL
kakao
250 g
maslo
300 g
práškový cukor

Poleva

70 g
pokrmový tuk
100 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme. Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.
2.
Plnka: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry.
3.
Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
4.
Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s tukom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku. Necháme stuhnúť, potom pokrájame.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
n.maria1956
28.2.2013 12:22 | |
+9 -2
Prosím, koľko treba dať toho cukru do cesta ?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...