Jahodový ježko
10
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
120
g
práškový cukor
120
g
hladká múka
1
KL
prášok do pečiva
1
ks
jahodový kompót
500
ml
mlieko
4
PL
hladká múka
1
balíček
vajce
250
g
maslo
1
ks
čokoláda na varenie
50
g
mandľové lupienky
1
balíček
cukríky
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky, múku, cukor. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech.
2.
KRÉM: Z mlieka, múky, vanilkového a práškového cukru uvaríme za stáleho miešania hustú kašu, do vychladnutej pridáme zmäknuté maslo, vymiešame na hladký krém.
3.
Upečené a vychladnuté cesto rozdelíme na polovicu. Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Polovicu plátu dáme do formy (má siahať nad okraj formy) rozotrieme naň časť krému, pridáme odkvapkané jahody, zakryjeme krémom a pásom, ktorý sme si odrezali z polovice plátu, dáme zvyšok krému a posledný pás plátu.
4.
Zaťažíme a necháme aspoň 2 hodiny stuhnúť. Vyklopíme z formy, polejeme čokoládou a napycháme mandle ako pichliače, cukríky dáme ako očká a noštek.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.