Pridať recept

Jablká v župane z lístkového cesta

3
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
jablko
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový jogurt
1 PL
práškový cukor
330 g
lístkové cesto
1 PL
černicová marmeláda

postup

1.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Ošúpeme jablká, prekrojíme na polovicu a odstránime jadrovník.
 
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do štvorca. Cesto narežeme na šesť štvorcov. Do stredu každého štvorca dáme polovicu jablka a tam kde bol jadrovník dáme marmeládu, okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom. Rohy štvorca preklopíme smerom do stredu, mierne stlačíme a potrieme vajcom.
3.
Preložíme na plech a upečieme asi 20 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Podávame s vanilkovým jogurtom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Vyznáte sa v jablkách? Spoznajte tie najčastejšie predávané odrody!
Vyznáte sa v jablkách? Spoznajte tie najčastejšie predávané odrody!
Supermarkety i trhoviská sú plné jabĺčok rôznych veľkostí i farieb. O chuti, využití a uskladnení...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!