Špíz s paprikou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie mäso
tymian
oregano
1
KL
celé čierne korenie
citrónová šťava
100
ml
olivový olej
200
g
cibuľa
1
ks
červená paprika
1
ks
žltá paprika
soľ
mleté čierne korenie
olej
150
g
biely jogurt
150
g
kyslá pochúťková smotana
1
strúčik
cesnaku
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
2.
Do misky dáme tymian, oregano, celé korenie, citrónová šťavu, olivový olej a premiešame. Mäso vložíme do marinády, prikryjeme a na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.
3.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na osminky. Červenú a žltú papriku umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kúsky.
4.
Namarinované mäso mierne vyklepeme, preložíme napoly a striedavo s cibuľou a paprikou napichujeme na kovové ihly. Špízy osolíme, okoreníme, na rozohriatom oleji opekáme asi 10 minút zo všetkých strán a vyberieme.
5.
Do misky dáme jogurt, smotanu, pretlačený cesnak, soľ, korenie, posekanú vňať a dobre premiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.