Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Rezy TRIBIT

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
35
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
100 ml
rastlinný olej
100 ml
voda
2 PL
kakao

Plnka 1

500 ml
mlieko
2 ks
vanilkový cukor
1,5 balíčky
Zlatý klas
250 g
maslo
100 g
práškový cukor

Plnka 2

1 ks
skaramelizované salko
200 g
maslo
2 balíčky
BeBe keksy svetlé
100 g
čokoládová poleva

postup

1.
Piškóta: Bielky vyšľaháme do peny, pridáme cukor, žĺtky, olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
2.
Plnka 1: Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme, pridáme cukor a vychladnutý puding.
3.
Plnka 2: Maslo vyšľaháme a po troche pridáme salko karamel (Alebo uvaríme obyčajné salko v plechovke vo vriacej vode 2 hodiny a necháme ho vychladnúť. Najlepšie je uvariť ho deň dopredu).
4.
Ukladáme nasledovne: Piškótu natrieme vanilkovou plnkou, uložíme po celom povrchu BeBe keksy, natrieme karamelovou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.
5.
Necháme v chlade najlepšie do druhého dňa, aby keksy zmäkli a pokrájame na úhľadné rezy.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
15.7.2014 21:37 | |
+0 -0
ďakujeéém (y)
annatokoliova
15.1.2014 19:50 | |
+0 -0
:O :O
BlazenaSadovska
9.4.2013 18:30 | |
+1 -0
Do plnky idú 2 ks vanilkový cukor, nie vajíčka, omylom som označila vajíčka.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...