Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dekadentné čokoládové muffiny

Vinklarikova.Monika
Vinklarikova.Monika
12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1/2 šálok
hladká múka
1/2 šálok
kakao
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1/8 KL
soľ
1/2 šálok
cukor hnedý
2 ks
vajce
6 PL
olej
85 g
horká čokoláda

Omáčka

200 g
horká čokoláda
2 PL
maslo

postup

1.
Ruru predhrejeme na 200 C.
2.
Do velkej misy preosejeme muku, kakao, kypriaci prask a sol. Vmiesame cukor. V miske zlahka vyslahame vajcia, vmiesame smotanu a olej. V strede suchych surovin spravime jamku a vlejeme tekute suroviny. Opatrne premiesame aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytocne nemiesame.
3.
Cokoladu nalameme na 12 rovnakych stvrcov. Do pripravenych jamiek nalozime polovicu cesta, do stredu kazdej jamky dame kusok cokolady a doplnime zvysnym cestom. Pecieme v rure 20 minut, kym nie su mafiny nadychane a na dotyk pevne.
4.
Omacku pripravume tak, ze v ohnovzdornej mise na vodnom kupeli roztopime cokoladu s maslom. Do rozpusteje zmesi pridame smotanu a premisesame. Zlozime z ohna a vymiesame dohladka.
5.
Mafiny nechame 5 minut chladnut vo forme, potom ich vyberieme a dame na taniere. Podavame teple, poliate cokoladovou omackou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...