Rizoto so šampiňónmi a kuracím mäsom
1
porcia
nízka
náročnosť
ingrediencie
130
g
kuracie mäso
60
g
ryža
1
ks
šampiňóny
1
KL
hrozienka
1
KL
olej
1
KL
maslo
postup
1.
Ryžu dôkladne premyjeme. Na panvici rozohrejeme 1/2 lyžičky masla a ryžu rýchlo orestujeme. Zalejeme horúcou vodou (trochu nad ryžu), osolíme a pridáme hrozienka. Zakryjeme pokrievkou a necháme vydusiť vodu. Potom necháme odstáť pod pokrievkou.
2.
Šampiňón pokrájame na plátky a orestujeme na 1/2 lyžičke masla a následne zmiešame s ryžou.
3.
Kuracie mäso zľahka osolíme a potrieme olejom. Prudko opečieme asi 2-3 minúty z oboch strán. Potom nakrájame na kocôčky a zamiešame do ryže.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.